Marmara, Ege ve Akdeniz'de bol bol yetişiyor! Hem kemikleri hem de bağışıklığı güçlendiriyor

Yaz mevsimi geldiğinde sıklıkla tercih edilen dut meyvesi sağlık açısından oldukça faydalı. Mevsiminde düzenli olarak dut tüketmek vücutta antioksidan etki yaratıyor. Türkiye'de genellikle Marmara, Ege ve Akdeniz'de yetişen bu meyve toprak ve iklim koşullarına uyum sağlayabilen dayanıklı ağaçlarda yetişiyor.

Marmara, Ege ve Akdeniz'de bol bol yetişiyor! Hem kemikleri hem de bağışıklığı güçlendiriyor - Sayfa 1

Yaz aylarının sevilen meyvelerinden biri olan dutun vücuda sayısız faydası bulunuyor. Dut ağaçları genellikle ılıman iklim bölgelerinde yetişir. Dutlar, genellikle Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'nın belirli bölgelerinde yetiştirilir. Dut ağaçları, ılıman ve nemli iklimleri tercih eder ve çoğunlukla yaz aylarında güneşli, kış aylarında ise soğuk ancak don olmayan iklimleri tercih eder.

Marmara, Ege ve Akdeniz'de bol bol yetişiyor! Hem kemikleri hem de bağışıklığı güçlendiriyor - Sayfa 2

Dut ağaçları, çoğunlukla bahçelerde, parklarda ve tarım alanlarında yetiştirilir. Türkiye'de de dut yetiştiriciliği yaygındır ve özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde bulunabilir. Dut ağaçları, genellikle meyve verimini artırmak için güneşli ve rüzgarsız bölgelerde tercih edilir.

Marmara, Ege ve Akdeniz'de bol bol yetişiyor! Hem kemikleri hem de bağışıklığı güçlendiriyor - Sayfa 3

Dutlar, toprak ve iklim koşullarına uyum sağlayabilen dayanıklı ağaçlardır ve iyi bakıldığında verimli bir şekilde meyve verebilirler.

Marmara, Ege ve Akdeniz'de bol bol yetişiyor! Hem kemikleri hem de bağışıklığı güçlendiriyor - Sayfa 4

ANTİOKSİDAN VE LİF ZENGİNİ MEYVE

Dut yemenin vücuda pek çok faydası bulunuyor. Özellikle yüksel lif içeriğiyle sindirim sistemini düzenliyor. Antioksidan açısından zengin olan bu meyve vücudu serbest radikallere karşı da koruyor. Yaşlanmayı önlüyor.

Lif içeriği sayesinde, dut meyvesi tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

Kalp sağlığına faydalı olan potasyum açısından zengindir. Potasyum, kan basıncını düzenlemeye ve kalp ritmini korumaya yardımcı olur.