Şok karar! Superman cinsel tercihini değiştirdi, tepkiler gecikmedi

DC evreninin en ünlü süper kahramanı Superman karakterinin yeni çizgi roman serilerinde biseksüel olduğu görseller tartışma yarattı.

F5HABER F5HABER
Şok karar! Superman cinsel tercihini değiştirdi, tepkiler gecikmedi

Ünlü çizgi roman karakterleri Clark Kent ve Lois Lane'in oğlu yeni Süperman Jonathan Kent karakteri yeni hikayelerde biseksüel olacak. Serinin yazarının açıklamaları ve yeni seriye dair görseller sosyal medyada yayınlandıktan sonra tartışmanın fitili ateşlendi.

Dizi yazarı Tom Taylor, yaptığı açıklamada, "Her zaman herkesin kahramanlara ihtiyacı var ve herkes kendilerini kahramanlarında görmeyi hak ediyor. DC ve Warner Bros'un bu fikri paylaştığına çok minnettarım. Süpermen'in sembolü her zaman umudun, gerçeğin ve adaletin simgesi olmuştur. Bugün, bu sembol daha fazlasını temsil ediyor. Bugün daha fazla insan kendini çizgi romanlardaki en güçlü süper kahramanda görebiliyor” dedi.

Şok karar! Superman cinsel tercihini değiştirdi, tepkiler gecikmedi - Resim : 1

WONDER WOMAN DA...

Dünya basınındaki haberlere göre bu değişiklik başlangıç. Hem DC hem de Marvel evrenindeki çizgi roman serilerinde süper kahramanların cinsel tercihlerinin değişeceği öne sürülüyor. Bunlardan en öne çıkanı ise filmde ünlü oyuncu Gal Godot’un canlandırdığı Wonder Woman karakteri… Yapılan yorumlarda yüzlerce yıl sadece kadınların olduğu bir adada yaşayan Amazon prensesi Diana’nın cinsel kimliğinin değişmesinin şaşırtıcı olmayacağı iddia ediliyor.

Şok karar! Superman cinsel tercihini değiştirdi, tepkiler gecikmedi - Resim : 2

“KÖTÜLERİ KAPSINLAR ZÜHREVİ HASTALIKLARI DEĞİL”

Öte yandan Superman’ın cinsel tercihini değiştiği haberleri üzerine Fox News yazarı Raymond Arroyo tepki gösterdi. Arroyo “Neden süper kahramanları cinselleştiriyorlar? Batman, Süpermen ve Örümcek Adam çocuğuydum. O kahramanları sevdim. Biz sadece kötü adamları kapmalarını istedik, zührevi bir hastalık değil."

Şok karar! Superman cinsel tercihini değiştirdi, tepkiler gecikmedi - Resim : 3

SONRAKİ HABER