Nuri Sesigüzel kimdir? Nuri Sesigüzel kaç yaşında? Nuri Sesigüzel nereli? Nuri Sesigüzel şarkıları nelerdir? Nuri Sesigüzel 'in kaç çocuğu var?

Nuri Sesigüzel nereli? Sorusu merak ediliyor. İbo Show programına konuk olan ünlü türkücü Nuri Sesigüzel kimdir, kaç yaşında, nereli, eşi kim? İşte biyografisi...

F5HABER F5HABER

İbo Show konukları arasında arasında yer alan Nuri Sesigüzel hakkında araştırmalar hız kazandı. Nuri Sesigüzel kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Nuri Sesigüzel'in eşi kimdir? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu.

Nuri Sesigüzel, Aysel Sesigüzel ile evlidir. Birgi Canberk adında kızı vardır.

NURİ SESİGÜZEL KİMDİR?
1943’te Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğan Nuri Sesigüzel’in asıl ismi Nuri Kaçtaş'dır. Çiftçilik yapan babası 'Mağo Ağa' (Mehmet) Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Karamezra köyündendir. Annesi Nazey Ketik, babası Mağo Ağa da Beziki aşiretlerindendir.

İlk ve orta tahsilini bitirmesinin ardından 13 - 14 yaşlarında çok sevdiği Halk müziğine gönül veren Nuri Sesigüzel, 14 yaşında saz çalmaya başladı.

Denizli Er Eğitim Merkezi'nde vatani görevini yapmasının ardından memleketi Birecik’e geri dönen Nuri Sesigüzel, arkasından ise 1960’ta İstanbul'a geldi, Balat'taki ablasının evine yerleşti.

1961’de İstanbul Radyosunda yapılan sınavları katılarak radyoda kendi hazırladığı ilk türküsünü okuyan Nuri Sesigüzel’e Nida Tüfekçi sazıyla eşlik etti.

Sesi bir hayli yanık olan Şanlıurfalı Nuri Sesigüzel, müzik dünyasının dikkatini çekmeyi başardı. Soy ismi o dönem Sesigüzel olarak değiştirildi.

Arkasından 'Kore Dağlarında Kar Bölük Bölük' ismindeki ilk 45’liğini yapan Nuri Sesigüzel, bu defa gözünü Ankara’ya dikti. Çünkü, Ankara Radyosu’nun sesini tüm Türkiye'ye duyuracağına inanıyordu.

Ankara Radyosu tarafından açılan sınavları kazanan Nuri Sesigüzel, Muzaffer Sarısözen’in korosunda çalışmaya başladı. Bu esnada mahallede Aysel ile tanışan Nuri Sesigüzel, onunla dünya evine girdi.

Radyodan sesi duyulunca plak şirketlerinin ilgisini çeken Nuri Sesigüzel, 300'den fazla plak doldurdu. Bir çok plakı rekor kıran Nuri Sesigüzel, altın plakın sahibi oldu. Bu esnada 1963 yılından 1995 yılına dek 57 türkü besteleyen Nuri Sesigüzel, tüm eserlerini kendi sazıyla çaldı.

Bütün Avrupa'yı kasıp kavuran halk konserleri veren Nuri Sesigüzel, Kanal 7 ekranlarında sıra gecesi adında programı hazırlayarak sundu.

1963’ten sonra sinema filmlerinde oynamaya başlayan Nuri Sesigüzel, 1975'te; Ayla Algan, Hülya Koçyiğit, Ümit Utku gibi birçok isimle beraber Film-San Vakfı'nı kurdu.

Aysel Sesigüzel ile evli olan Nuri Sesigüzel’in Birgi Canberk isminde kızı vardır.

Filmografisi

Bir Yiğit Gurbete Gitse 1977
Deli Deli Tepeli 1975
Bahtı Kara Yarim 1975
Başa Gelen Çekilir 1974
Züleyha 1973
Günahımı Çekeceksin 1970
Kaderin Oyunu 1970
Ham Meyva 1970
Bir Aşk Türküsü 1969
Dost Hançeri 1969
Gelin Ayşem 1969
Kendi Düşen Ağlamaz 1969
Mahallenin Namusu 1969
Mezarımı Taştan Oyun 1969
Tütüncü Kız Emine 1969
Vatan Borcu 1969
Gül Ayşe 1969
Kara Sevda 1968
Yayla Kartalı 1968
Kara Yazım 1968
Yaşamak Haram Oldu 1968
Mezarım Mermerden Olsun 1968
Acı Türkü 1967
Garipler Sokağı 1967
Acı Tutku 1967
Aşkınla Divaneyim 1967
Seher Vakti 1966
Kara Tren 1966
Fabrikanın Şoförü 1966
Geceler Yarim Oldu 1966
Kartal Yavrusu Hamido 1966
Burçak Tarlası 1966
Ağlayan Gözler 1965
Fabrikanın Gülü 1964
Kara Yılan 1963

SONRAKİ HABER