Limon mu sirke mi tartışmaları son buldu; Turşu yapmanın püf noktası sizi şaşırtacak

Turşu yaparken limon mu kullanılmalı yoksa sirke mi tartışmaları nihayet sona erdi. Yeşilçam filmlerine bile konu olan tartışmaya son nokta koyuldu. Detaylar haberimizde…

Limon mu sirke mi tartışmaları son buldu; Turşu yapmanın püf noktası sizi şaşırtacak - Sayfa 1

Turşu, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerindendir. Hem ana yemeğe eşlik eder hem de kendi lezzetiyle büyüler. Sağlık açısından da onlarca faydası bulunmaktadır.

118
Limon mu sirke mi tartışmaları son buldu; Turşu yapmanın püf noktası sizi şaşırtacak - Sayfa 2

Fakat hem lezzetinden hem de faydalarından yararlanmak için yapım ve saklama aşamalarında dikkat edilmesi gereken püf noktaları bulunuyor. Aslında turşu yapmak sanıldığı kadar zor değildir.

218
Limon mu sirke mi tartışmaları son buldu; Turşu yapmanın püf noktası sizi şaşırtacak - Sayfa 3

Zor olan turşuya ekleyeceğiniz malzemelerin tam oranında olmasıdır. Peki turşu yaparken nelere dikkat etmeli, bozulan turşu nasıl anlaşılır? Tarihi turşucunun günümüzdeki temsilcisi Kaan Baran Güreler, turşu yapımındaki aşçılık sırlarını paylaştı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Ece Öneş ise bozulan turşu nasıl değerlendirileceğini açıkladı.

318
Limon mu sirke mi tartışmaları son buldu; Turşu yapmanın püf noktası sizi şaşırtacak - Sayfa 4

TURŞU OLDU MU DİYE AÇIK BAKMAYIN

Asla erimeyen kütür kütür turşuların püf noktalarının başında kaya tuzunu çok fazla koymamak geliyor. Ayrıca turşu oldu mu diye sürekli açık bakmak da en önemli yanlışlardan.

418