Lahana sarmanın dağılmamasını sağlayan öneri; Sarmanın yumuşacık olmasını da sağlıyor

Lahana sarması pişirirken ev hanımlarının işini kolaylaştıracak öneri: Bu bilgiler sayesinde lahana sarma asla dağılmıyor ve lokum gibi oluyor

Lahana sarmanın dağılmamasını sağlayan öneri; Sarmanın yumuşacık olmasını da sağlıyor - Sayfa 1

Lahana sarması, davet sofralarının olmazsa olmaz lezzetlerinden biridir. Doğu, Güney doğu Anadolu bölgesinde sıklıkla yapılan yemeklerin başında gelen lahana sarması, Türkiye'nin her bölgesinde yapılır. Bölgelere göre sarılış ve yapılış şekli değişen lahana sarması, çoğunlukla dağılma problemiyle karşı karşıya kalır. Neyse ki üzülmenize gerek yok. Bu püf noktalar sayesinde lahana sarması asla dağılmıyor ve ayrıca pamuk gibi oluyor.

Lahana sarmanın dağılmamasını sağlayan öneri; Sarmanın yumuşacık olmasını da sağlıyor - Sayfa 2

PORSELEN TABAĞI SARMANIN ÜZERİNE KOYUN

Lahana sarmasını tencereye dizdikten sonra iyi şekilde pişmesini ve dağılmamasını istiyorsanız üzerine porselen tabağı eklemelisiniz. Sarmaların üzerine eklenecek porselen tabak sıkı sıkı tutmasını sağlayacaktır ve böylece dağılma olmayacaktır.

Lahana sarmanın dağılmamasını sağlayan öneri; Sarmanın yumuşacık olmasını da sağlıyor - Sayfa 3

LAHANANIN UÇLARINI TENCEREYE SERİN

Çoğu yörede lahana sarması yaparken tencerenin dibine kaburga serilir. Ancak evinizde kaburga yoksa üzülmeyin çünkü lahananın uçları yardımınıza yetişecektir. Uçlarını iyice açıp tencerenin dibine serin. Bu teknik sayesinde lahana sarmalar tencerenin dibine yapışmayacaktır.

Lahana sarmanın dağılmamasını sağlayan öneri; Sarmanın yumuşacık olmasını da sağlıyor - Sayfa 4

ÖNERİLEN SÜRE 45 - 50 DAKİKA

Nefisyemektarifleri.com'da paylaşılan içeriğe göre, Lahanalarınızı sarmalık ebata küçültün, iç ekleyerek sarın. Tencerenize dizdiğiniz sarmalara limonsuyu ve küçük doğradığınız sarımsakları ekleyin, dolma seviyesinden 1 parmak eksik sıcak su koyarak, dolma kapağı veya porselen kapak kapatarak 40-50 dk pişirin.