için kaldı

Tiyatro -16 ilk kez ‘Prima Facie’ ile seyirci karşısına çıkıyor

Tiyatro -16 ilk kez ‘Prima Facie’ ile seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Tiyatro -16, ilk oyunuyla 4 Ocak 2022 tarihinde Moda Sahnesi’nde ilk kez seyirci ile buluşacak.

F5HABER F5HABER
Tiyatro -16 ilk kez ‘Prima Facie’ ile seyirci karşısına çıkıyor

Tiyatro -16, ilk oyunuyla izleyici karşısına çıkacak.

4 Ocak 2022 tarihinde Moda Sahnesi’nde ilk kez seyirci ile buluşacak olan Tiyatro -16, 17 Ocak 2022 tarihinde de Kültüral Performing Arts Sahnesi’ne konuk oluyor.

Tek kişilik oyunun adı ise Prima Facie.

Avustralyalı yazar Suzie Miller’in eserini, Hakan Atalay rejisiyle Olcay Yusufoğlu oynayacak. 

Tiyatro -16 ilk kez ‘Prima Facie’ ile seyirci karşısına çıkıyor - Resim : 1

Oyun Hakkında ;

"Bugünün kazananı yarının kaybedeni olabilir."

Tessa kültürlü, genç ve işinde çok iyi bir avukattır. İşçi sınıfı bir aileden gelip, tırnaklarıyla kazıya kazıya “oyunun” zirvesine çıkmıştır. Kovuşturur, çapraz sorgular ve kazanır.. Ancak beklenmedik bir olayla, kendisini bir anda eşikte, hukukun “erkek” gücü, ispat yükü ve ahlaki ayrımlarla boğuşurken bulur.

Suzie Miller’ın ödüllü oyunu Prima Facie, seyircileri duygu, mantık ve deneyimlerimizin “oyunun” kurallarıyla çatışıp çelişmesinin merkezine, hukuk sistemine davet ediyor.

Yüzyıllar önce inşa edilen “erkek” yasaların artık değişmek zorunda olduğunu bize kendi hikayesi üzerinden anlatıyor.

Tiyatro -16 ilk kez ‘Prima Facie’ ile seyirci karşısına çıkıyor - Resim : 2

Olcay Yusufoğlu Hakkında

1988’de Ankara’da doğan Olcay Yusufoğlu , 2010 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. 2010 yılında Eskişehir’de çekilen Es-Es dizisiyle televizyon kariyeri başladı. Ardından Sakarya Fırat, İffet, Böyle Bitmesin, Veda, Umutsuz Ev Kadınları, Fatih Harbiye, Poyraz Karayel, Cesur Yürek, Bizim Hikaye ve 2020-2021 sezonunda Sadakatsiz dizisinde oynamıştır.Tiyatro çalışmaları 2014 senesinde Metin Balay’ın kurduğu Versus Tiyatro ile başlamıştır.Vietnam’a Sevgiler, Woyzeck, Hamlet, Dogville adlı oyunlarda rol aldı. Ayrıca profesyonel olarak dublaj sanatçılığı yapmaktadır. 

Tiyatro -16 ilk kez ‘Prima Facie’ ile seyirci karşısına çıkıyor - Resim : 3

SONRAKİ HABER