Özgün, Down sendromlular için sahnede

Down sendromlu bir oğlu olan şarkıcı Özgün, yeni sezonda ‘Gözlerin Ardında' adlı oyunla tiyatro sahnesinde. Oyundan elde edilecek gelirin bir kısmı Down sendromlulara bağışlanıyor. Eser 17 Şubatta Duru Tiyatro, 22 Şubat, 8 ve 30 Martta ise Borusan Oto Dolmabahçe Sahne'de İstanbul seyircisi ile buluşuyor.

F5HABER F5HABER
Özgün, Down sendromlular için sahnede

Şarkılarıyla hepimizi derinden etkileyen ve down sendromlu bir oğlu olan Özgün "Bu durumu hastalık olarak görmüyorum. Benim için önemli olan bunu duyduğum an değil; Ediz'i kucağıma ilk aldığım zaman hissettiklerimdi. Çok acayip bir şeydi; sanki kalbi avuçlarımda atıyordu. Biz bir bebek bekliyorduk, Allah bize bir melek gönderdi" sözleriyle anlatıyor.


Nava Semel'in dünyaca ünlü eseri ilk kez müzikal olarak sahneleniyor. Ünlü pop sanatçısı Özgün ve orkestrası sanatçının çok bilinen şarkıları ve eser için yeni yaptıkları ile canlı olarak sahneleniyor. Seyirciyle iç içe sergilenen ve aynı zamanda bir down sendromu farkındalık projesi de olan tiyatro - konser formundaki eseri Kemal Başar yönetiyor.

Tiyatro Keyfi'nin Tomurcuk Vakfı ve Down Türkiye'nin desteğiyle yaptığı son eseri Gözlerin Ardında Müzikal'i 17 Şubatta Duru Tiyatro, 22 Şubat, 8 ve 30 Martta ise Borusan Oto Dolmabahçe Sahne'de İstanbul seyircisi ile buluşuyor. Oyunda, Onur Tan, Zeynep Günay Tan, Oktay Kaynarca, Ozan Akbaba, Yunus Emre Yıldırımer, Hakkı ErgökLale Başar, Şakir Gürzumar, Reha Özcan, Tamer Levent, Savaş Özdemir, Sevil Akı, Zara, Gökhan Türkmen, Canan Anderson, Suha Uygur, Ali ve Aysun Kocatepe, Behzat Uygur, Levent Özdilek, Zafer Algöz, Açelya Topaloğlu, Işın Karaca, Simge Fettah, Bora Duran, Fuat Güner, Canan Anderson gibi sanatçıların katılımıyla yapılıyor.

Özgün, Down sendromlular için sahnede - Resim : 1

Nava Semel'in dünyaca ünlü eseri, Kemal Başar tarafından dünyada ilk kez olmak üzere tiyatro, akustik müzik ve çağdaş dansın bir araya geldiği bir yorumla yönetildi. Özgün Uğurlu'nun çok bilinen şarkılarının yanı sıra eser için yaptıklarını da canlı ve akustik olarak söylediği eserde down sendromlu oğlu doğduktan sonra herkes tarafından yalnız bırakılan anneyi Eda Kandulu oynuyor. Onlara Melike Çetin, Serkan Doğan, Güney Kumaş ve Erkan Çelebi eşlik ediyor.

Özgün, Down sendromlular için sahnede - Resim : 2

Müzikleri Özgün Uğurlu, koreografisi Alpaslan Karaduman, ışık tasarımı Yüksel Aymaz, kostüm tasarımı Mine Erbek Gökbuget, orkestra direktörlüğü Nejat Dimili, müzik direktörlüğü ise Tevfik Akbaşlı imzasını taşıyan eser Nisan ayında Jaffa Uluslararası Tiyatro Festivali'nde 3 temsille ve Adana Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali'nde 1 temsille yer alacak.

Özgün, Down sendromlular için sahnede - Resim : 3

Eser 17 Şubatta Duru Tiyatro, 22 Şubat, 8 ve 30 Martta ise Borusan Oto Dolmabahçe Sahne'de İstanbul seyircisi ile buluşuyor.

SONRAKİ HABER