Ali Koç ve Cemal Kafadar "Tutku"yu konuşacak

HUM by Night'ın 4. buluşması başlıyor. Tutku'nun taraftar üzerindeki etkisinin konuşulacağı etkinliğin konukları Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ile Harvard Üniversitesi Tarih Bölümü profesörü Cemal Kafadar. Söyleşi 29 Mayıs 2019 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde saat 21'de gerçekleşecek

F5HABER F5HABER
Ali Koç ve Cemal Kafadar "Tutku"yu konuşacak

Boğaziçi Üniversitesi’nin en geniş katılımlı kitle derslerinden biri olan ve kültürel insanlık tarihini konu alan “Humanities” isimli dersine fon sağlamak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Humanities Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “HUM by Night” etkinliklerinin 4.süne Ali Koç ve Cemal Kafadar katılıyor. 29 Mayıs 2019 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek söyleşide Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve Harvard Üniversitesi Tarih bölümü profesörü Cemal Kafadar, “tutku” olgusunu taraftar olmak, aidiyet ve bağlılık kavramları çerçevesinde tartışacak.

Taraf olmanın psikolojisi nedir? Tarihte taraftarlık ne gibi şekillerde ortaya çıkmıştır? Taraf olmak ve taraf tutmak bir çatışma unsuru mudur yoksa dayanışma mıdır? Taraftar kültürünün kendine özgü dili, mekânı ve alışkanlıkları var mıdır? Bu sorular ve daha fazlası Ali Koç ve Cemal Kafadar tarafından Boğaziçi Üniversitesi’nde cevaplanacak.

İlk defa 1957’de Robert Koleji döneminde verilmeye başlanan ve her yıl mühendislikten sosyal bilimlere, işletmeden temel bilimlere kadar farklı bölümlerden bini aşkın öğrencinin aldığı Boğaziçi Üniversitesi’nin en geniş katılımlı kitle dersi “Humanities”, öğrencilerin analitik düşünme, eleştirel ve disiplinler arası bakma gibi becerilerini geliştiriyor. Dersin verilmesine yönelik yaşanan kaynak sıkıntıları nedeniyle düzenlenmekte olan “Hum By Night” isimli söyleşi dizisinin 4.sü, “tutku” kavramını masaya yatırıyor.

Ali Koç ve Cemal Kafadar "Tutku"yu konuşacak - Resim : 1

29 Mayıs 2019 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da düzenlenecek etkinlikte iş insanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ile Harvard Üniversitesi Tarih Bölümü profesörü Cemal Kafadar, “tutku” kavramını taraftar olmak, aidiyet ve bağlılık temaları üzerinden tartışacaklar. Koç ve Kafadar spora olan bağlılığın ve taraftarlığın geçmişten bugüne uzanan tarihsel sürecinin yanında, günümüzdeki taraftarlığın farklı boyutlarını ele alacaklar.

SONRAKİ HABER