Konaklama vergisinde başa dönüş

Plan Bütçe Komisyonu'nda konaklama tesisinin türüne göre 6 TL ile 18 TL arasında maktu vergiye çevrilen konaklama vergisi tekrar yüzde 2 oranına çekiliyor. Teklifi veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, 1 Nisan itibarıyla yıl sonuna kadar yüzde 1, 1 Ocak 2021 itibarıyla da verginin yüzde 2 olacağını söyledi. Genel Kurul'da önerge ile değişiklik yapılacak

Konaklama vergisinde başa dönüş - Sayfa 1

Plan Bütçe Komisyonu'nda konaklama tesisinin türüne göre 6 TL ile 18 TL arasında maktu vergiye çevrilen konaklama vergisi tekrar yüzde 2 oranına çekiliyor. Genel Kurul'da önerge ile değişiklik yapılacak."

Konaklama vergisinde başa dönüş - Sayfa 2

Meclis'teki yasa teklifinin sahibi olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz dün konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Konaklama vergisinde başa dönüş - Sayfa 3

"Ülkemize dışarıdan gelen 50 milyona yakın yabancı var ve yurt içinden de yapılan seyahatlerle turizmde Türkiye'nin yıllık geliri TL cinsinden 150-200 milyar civarında." diyen Demiröz,  "Benim getirdiğim teklifte nispi oran vardı ama verilen bir önergeyle maktuya çevrildi. Şunu ifade edeyim: Maktu olarak alınmasında sakıncalar olduğuna biz de kaniyiz, biz de görüşlerimizi tekrar dile getiriyoruz ve büyük ihtimalle -ki arkadaşlarım bana onu ilettiler- tekrar nispi orana döneceğiz."şeklinde konuştu.

Konaklama vergisinde başa dönüş - Sayfa 4

Demiröz, açıklamasında "Bu düzenleme yapıldığı takdirde konaklama vergisi de hasılat üzerinden 1 Nisan 2020'den başlamak üzere, yıl sonuna kadar yüzde 1, 1 Ocak 2021'den itibaren de yüzde 2 olarak alınmak üzere inşallah sizin oylarınızla yasalaşacak." dedi.