Kızılcık Şerbeti neden yasaklandı? Kızılcık Şerbeti yayın durdurma cezasına tepki gösteren ünlüler

RTÜK Show TV'de yer alan Kızılcık Şerbeti dizisinin biletini kesti. Kızılcık Şerbeti'nde Nursema karakterinin zorla evlendirildiği ve şiddete maruz kaldığı sahnelerden sonra RTÜK, proje için beş hafta yayın durdurma cezası verdi. Oyuncu kadrosu isyan bayraklarını çekerken, ünlü isimler de Kızılcık Şerbeti'nin yayından kaldırılmasına tepki gösterdi. İşte detaylar...

Kızılcık Şerbeti neden yasaklandı? Kızılcık Şerbeti yayın durdurma cezasına tepki gösteren ünlüler - Sayfa 1

Kızılcık Şerbeti neden yasaklandı? sorusu şu sıralar en çok araştırılan konuların başında geliyor. Ceren Karakoç, Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Müjde Uzman ve Settar Tanrıöğen gibi isimlerin rol aldığı dizi hakkında verilen karar herkesi şoke etmiş durumda. 

118
Kızılcık Şerbeti neden yasaklandı? Kızılcık Şerbeti yayın durdurma cezasına tepki gösteren ünlüler - Sayfa 2

İddialı dizi, yayın hayatına henüz başlamadan önce bile tanıtımlarında yer alan başörtü tartışmalarıyla dikkat çekmişti. Başladığı ilk günden bu yana sıklıkla eleştirilere maruz kalan Kızılcık Şerbeti RTÜK'ün radarına takıldı. 

218
Kızılcık Şerbeti neden yasaklandı? Kızılcık Şerbeti yayın durdurma cezasına tepki gösteren ünlüler - Sayfa 3

Ceren Yalazoğlu Karakoç'un canlandırdığı Nursema karakterinin başına gelenler ekran başındakileri ayağa kaldırırken, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu düğmeye bastı.

318
Kızılcık Şerbeti neden yasaklandı? Kızılcık Şerbeti yayın durdurma cezasına tepki gösteren ünlüler - Sayfa 4

Nursema'nın zorla evlendirilmesi ve şiddete maruz kalmasının ardından RTÜK Show TV'ye 1.5 milyon para cezası keserek,  Kızılcık Şerbeti dizisine de 5 hafta yayın durdurma yasağı getirdi.

418