Karaciğer rahatsızlığı olanlar oruç tutarsa ne olur?

Gönüllerin sultanı Ramazan, dün kalkılan ilk sahurla beraber başladı. Bu sene 15 saat oruç tutulacak. Vücut oruç tuttuğunu son öğünden 8 saat sonra kavrayabiliyor peki bu 8 saatten sonra baş gösteren halsizlik ve uyuşukluk için ne yapmalı? Karaciğer rahatsızlığı olanlar için oruç tutmak zararlı mı? Kimler oruç tutabilir, kimler tutamaz? İşte yanıtı

Karaciğer rahatsızlığı olanlar oruç tutarsa ne olur? - Sayfa 1

Bedenimizi ve irademizi disipline sokan oruç, sağlıklı bireylerde nasıl fayda sağlar? Hangi hastalıklarda oruç tutmak yararlı olur. Sağlık açısından oruç tutmanın doğru olmadığı hastalıklar hangileri? Hangi durumlarda dikkat edilerek oruç tutulabilir? Bu soruların yanıtı haberimizde. Gelin birlikte detaylara bakalım.

137
Karaciğer rahatsızlığı olanlar oruç tutarsa ne olur? - Sayfa 2

Dünya üzerinde milyonlarca Müslüman Ramazan ayının başlangıcıyla birlikte ilk sahurunu yaptı. Bereketiyle gelen Ramazan, uzun açlık süresiyle de dikkat gerektiriyor.

237
Karaciğer rahatsızlığı olanlar oruç tutarsa ne olur? - Sayfa 3

Müslüman aleminin göz bebeği Ramazan ayında oruç tutmak yaşlı ve kronik hastalıkları olanlar için zaman zaman tehlikeli olabiliyor.

337
Karaciğer rahatsızlığı olanlar oruç tutarsa ne olur? - Sayfa 4

Uzun süreli açlık her ne kadar metabolizmanızı yavaşlatarak, vücudun kas yapısından ve yağ depolarından gerçekleşecek kayıplara karşı korusa da diyabet, böbrek, karaciğer, migren gibi kronik hastalıkları olanların bu dönemde çok daha dikkatli olması gerekiyor.

437