Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın cenazesi yapılacak tören öncesi Beyoğlu Belediyesi ve İBB önünde cenaze töreni düzenlendi. .İBB’de düzenlenen tören ardından Kadir Topbaş’ın cenazesi Fatih Camii’ne getirildi. Topbaş'ın öğle vakti kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 1

Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da törene katıldı. Cenaze töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: 

115
Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde: 

Değerli kardeşimiz değerli büyüğümüz Kadir Topbaş beye bizim tabi yol arkadaşlığımız hemen şuracıkta Çarşamba’da İstanbul İmam Hatip Okulu’nda başladı. Tabi İmam Hatip okuluna girdiğimiz de Kadir abimiz bizim 4-5 sınıf önümüzdeydi. Ve orada başlayan yol arkadaşlığımız daha sonra davada da beraber sürdü.

215
Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 3

İstanbul’da Beyoğlu belediye başkanlığı ardından İstanbul Belediye başkanlığı böyle süren yol arkadaşlığımız devam etti.

315
Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı - Sayfa 4

Rabbimden geldik tekrar rabbimize döneceğiz. Bundan kaçış yok. Şu anda hizmetinde bulunduğu İstanbul’da Fatih Cami’nin avlusunda uğurluyoruz inşallah hakka. Birazdan da Fatih Cami’nin haziresine defnedeceğiz.

Orada da çok değerli arkadaşları olacak o arkadaşları ile beraber de inşallah rabbim sancağı altından buluşturur. Koronavirüs belası bir çok yol arkadaşlarımız bizden ayrıldı, ayrılıyor ve büyük bir mücadele bu süreçte verildi veriliyor. Şu anda hasta yatağında medet bekleyenler var rabbim inşallah onlara da yardımcı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.

415