Kadir İnanır'ın Ordu'daki toprakları ne olacak? Miras tartışmasında yeni gelişme
Haziran ayında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Kadir İnanır'ın vasiyetiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Yeğeni Levent İnanır'ın açıklamalarının ardından gözler, sanatçının memleketi Ordu'nun Fatsa ilçesindeki ata topraklarına ve hayat arkadaşı Jülide Kural'ın tutumuna çevrildi.
F5Haber - Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kadir İnanır'ın mirasıyla ilgili tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Usta oyuncunun mal varlığını, telif haklarını ve adına kurulacak müze ile vakıf gibi girişimlere ilişkin yetkileri hayat arkadaşı Jülide Kural'a bıraktığının açıklanması, aile içinde görüş ayrılığına neden oldu.
İnanır'ın oyuncu yeğeni Levent İnanır, söz konusu vasiyete inanmadığını belirterek amcasının Ordu'nun Fatsa ilçesindeki ata topraklarını gündeme getirdi.
"200 YILLIK ATA TOPRAĞIMIZI BİLE JÜLİDE KURAL'A BIRAKMIŞ"
Dayısının Fatsa'daki toprakların bölünmesini istemediğini ve bu konuda hassas olduğunu söyleyen İnanır, “Fatsa'daki 200 yıllık ata toprağımızı bile Jülide Hanım'a bırakmış. ‘Hissemi paylaştır’ diyerek vekaleti bana verdi. Şahitlerim bile var” demişti.
Levent İnanır, “Dayım fazla ilaç kullanıyordu, o halinden istifade ederek vasiyeti istediği gibi yaptırdı Jülide Hanım. Dayım zaten ona yaşarken çok şey bıraktı. Evler, arabalar... Hak ettiğinden de fazlasını yaptı. Mirasını bu şekilde bırakması zaten kişilik yapısına aykırı…” diye konuşmuştu.
"BENİM O TOPRAKLARLA İLGİLİ BEKLENTİM HİÇBİR ZAMAN OLMADI"
Bu açıklamalar sonrası Kadir İnanır'ın Ordu'daki topraklarıyla ilgili durum Gel Konuşalım'da ortaya çıktı. Jülide Kural'la geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmadaki bir detaydan bahseden Seray Sever, “Ben daha konuyu açmadan kendisi söyledi" dedi ve Kural'ın sözlerini şöyle aktardı:
“Benim o topraklarla ilgili beklentim hiçbir zaman olmadı. Kadir'in son dönemde de tek yanında olan, emek veren ve saygı duyan yeğeni Gül Bakar'dı. Gül de hiçbir şey talep etmedi. Ben de Gül'e o toprakların kendisine münasip olduğunu söyledim ve teklif ettim.”
Gül Bakar da daha önce bu tartışmalar sebebiyle utanç duyduğunu ve dayısının kararına saygı duyduğunu söylemişti. Bakar, "Jülide Hanım'ın bana 'mirastan sana pay vereceğim' demesinde ne zarar var?" diye konuşmuştu.