Jeep çıldırdı; Renegade fiyatını görenler inanamadı

SUV segmentinin ikonik markası Jeep, ocak ayı fiyat listelerini güncelledi. Jeep Renegade, Jeep Compass ve Jeep Wrangler modellerine ait kampanyalı fiyat listelerini, son üç aylık fiyat değişimlerini sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde...

Jeep çıldırdı; Renegade fiyatını görenler inanamadı - Sayfa 1

Koronavirüs salgını tüm dünyanın dengesini yerle bir etti. Tüm sektörler bu durumdan yara aldı. Otomotiv sektörü de hiç kuşkusuz hem dünyada hem de Türkiye’de en zor yıllarından birini yaşadı.

122
Jeep çıldırdı; Renegade fiyatını görenler inanamadı - Sayfa 2

Küresel çapta yaşanan mikro çip krizi Türkiye'de etkisini gösterirken, buna tedarik sıkıntısı ve döviz kuruna endeksli fiyatlar da eklenince 2021 yılı daralmayla kapandı.

222
Jeep çıldırdı; Renegade fiyatını görenler inanamadı - Sayfa 3

Pandemiyle birlikte baş gösteren hijyen gereksinimi özel araç ihtiyacını doğurmuş hem sıfır hem de ikinci araç satışında talebe bağlı rekor satışlar yaşanmıştı. Bu süreçte kur atışıyla birlikte yükselen fiyatlar yüzde ellileri buldu.

322
Jeep çıldırdı; Renegade fiyatını görenler inanamadı - Sayfa 4

Ağustos ayının başında ÖTV matrahlarında yapılan düzenlemeyle otomobil fiyatlarında büyük indirimler yaşansa da, tedarik kaynaklı sorunlar baş gösterdi. Araç sahibi olmak isteyenler istediği marka ve modelde araç bulmakta zorlandı. Bulanlar da 2-3 ay beklemek zorunda kaldı.

422