Anadolujet'in adı resmen değişti

Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası Anadolujet'in adı resmen değişti.

PARADURUMU PARADURUMU
Anadolujet'in adı resmen değişti

THY'nin alt markası Anadolujet'in, AJet adıyla Sabiha Gökçen merkezli bir havayolu şirketine dönüşmesi, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı ekonomik havayolu işletmeciliğinde bir merkez haline getirdi. 

Temmuz 2023 itibarıyla Türk Hava Yolları'nın iştiraki olarak kurulan AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi'nin ilk uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki Teknik A.Ş. hangarında düzenlenen lansmanda tanıtıldı. Şirketin yeni logosu, kırmızı renge veda ederek mavi ve siyah renkleri benimsedi. AJet'in kurumsal renklerine uygun olarak boyanan uçak, ilk defa bu lansmanda görücüye çıktı.

AJet, düşük maliyetli havayolu olarak küresel standartlarda faaliyet göstermeye ve rekabetçi konumunu güçlendirmeye odaklanarak genel müdürlük yönetim merkezini Sabiha Gökçen olarak belirledi. Bu kararla birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye'nin iki büyük düşük maliyetli taşıyıcısına ev sahipliği yapacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın önemi daha da arttı

Şirketin kuruluşunun ardından AJet'in uçuş operasyon yetkisi alması ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden farklı meydanlar için slot talebinde bulunması, özellikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın önemini daha da artırmış durumda.

HEAŞ verilerine göre, bu yılın ilk 10 ayında toplam 31 milyon yolcuya hizmet veren Sabiha Gökçen, ekim itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre artış gösterdi. 2024 yılının ilk çeyreğinde hizmete girmesi planlanan AJet uçaklarıyla birlikte, İstanbul Sabiha Gökçen'in "Şehrin havalimanı" olarak yolcu trafiğini olumlu etkilemesi bekleniyor.

Havalimanı yetkilileri, AJet'in genel merkezini Sabiha Gökçen'e taşıma kararının, havayollarının iş verimliliğini ve bağlanabilirliğini artırmak isteyenler için havalimanlarının tercih sebebi olma konusunda bir kanıt olduğunu belirtirken, yeni iş birlikleri ve destinasyon sayısını artırma konusundaki çabalarını sürdüreceklerini ifade etti. Sabiha Gökçen, 53 ülkede toplam 162 destinasyona hizmet veren 122 dış hat ve 40 iç hatla şu anda geniş bir ağa sahip.
 
 
 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER