‘Rekabeti ihlal etmedik’

Rekabet Kurulu karşısında iki gün boyunca savunma yapan 5 market ile onlara ürün tedariki sağlayan yerli ve yabancı tedarikçiler, rekabeti ihlal etmediklerini, kartel olmadıklarını, ürün fiyatlarını yükseltmeye aracılık etmediklerini ileri sürdüler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Rekabeti ihlal etmedik’

BİM, kendilerine yöneltilen suçlamaları ispatlayan somut deliller bulunmadığına dikkat çekerken, marketlere ve tedarikçilere ceza verilip verilmeyeceğine Rekabet Kurulu karar verip, 15 gün içinde kamuoyuna açıklayacak.

A101, BİM, Şok, Migros ve Carrefour ile birlikte hızlı tüketim malları sektöründe üretici ve tedarikçi olarak faaliyet gösteren 20 firmanın rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla açılan soruşturma çerçevesinde, dün 5 market ile 4 üretici/tedarikçi firmanın sözlü savunmaları alındı.

EN DÜŞÜK FİYAT HEDEFİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER