İşte AK Parti MKYK listesi..

Partisinin yeni MYK üyelerini belirleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İki tecrübeli ismi Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal’ı grup başkanvekili yaparak Meclis yönetimini güçlendirdi. Erdoğan, Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş'u Genel Başkanvekili olarak belirledi.

İşte AK Parti MKYK listesi.. - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin yeni MYK üyelerini belirledi.

1- Recep Tayyip Erdoğan (Genel Başkan)

127
İşte AK Parti MKYK listesi.. - Sayfa 2

2- Binali Yıldırım (Genel Başkanvekili)

Binali Yıldırım 20 Aralık 1955 yılında Erzincan'nın Refahiye ilçesinde doğdu.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesin'den mezun oldu ve bu alanda çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Bunun yanında 1994-2000 yılları arasında İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri Müdürlüğü yaptı. İstanbul trafiğini rahatlatmak için ulaşımı denize kaydırarak büyük bir başarıya imza attı.

2002-2013 ve 2015-2016 yılında Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yaptı. Ulaştırma bakanı olarak görev yaptığı dönemde birçok hizmet yapıldı. Otoyollar, havalimanları, hızlı trenler, demiryolu ağları, limanlar, marmaray gibi birçok proje inşa edildi.

Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'den İstanbul, Erzincan ve İzmir milletvekili olarak meclise girdi. 2016 yılında Türkiye'nin başbakanı oldu. 

227
İşte AK Parti MKYK listesi.. - Sayfa 3

3- Numan Kurtulmuş (Genel Başkanvekili)

Numan Kurtulmuş, 15 Eylül 1959'da Ordu Ünye'de doğdu.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesini bitiren Numan Kurtulmuş, aynı üniversitede yüksek lisans yaptı. ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management'da lisans üstü çalışmalarına devam etti. ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'da misafir öğretim üyesi olarak bulundu ve doktorasını tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde doçent oldu. 2004 yılında profesör unvanını aldı.

62. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı. İngilizce bilen Numan Kurtulmuş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

327
İşte AK Parti MKYK listesi.. - Sayfa 4

4- Hayati Yazıcı (Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı)

Hayati Yazıcı, 7 Temmuz 1952'de Rize Çayeli'de doğdu.

Avukat; İlkokulu Buzlupınar köyünde okudu. Ortaöğrenimini Trabzon ve Erzurum İmam - Hatip Lisesinde tamamladı. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kamu Hukuku alanında yüksek lisans yaptı.

1976 yılında hâkim adayı olarak İstanbul Adliyesinde kamu görevine başladı. Çayırlı, Mihallıççık ve Kargı hâkimliklerinde bulundu. 1984 yılı sonunda kamudaki görevinden ayrılarak İstanbul'da serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Çeşitli dernek, vakıf ve siyasi partilerde üye ve yönetici olarak toplumsal çalışmalar içinde yer aldı. Bu süreçte Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanının Avukatı ve Hukuk Müşaviri olarak da görev yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisinin kuruluş sürecinde yer aldı. Partinin kurucu üyesi oldu. Kasım 2002'den itibaren 5 yıl süre ile AK PARTİ'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. AK PARTİ'nin kuruluşundan bu yana Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. AK PARTİ Siyasi ve Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

 
 
22, 23 ve 26. Dönemde İstanbul, 24. Dönemde Rize Milletvekili seçildi. 60. Hükûmette Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, 61. Hükûmette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yaptı.

Yazıcı, evli ve 2 çocuk babasıdır

427