İsrailliler, Tel Aviv'de sokağa çıktı: Gazze'de savaşın sona erdirilmesi talebiyle protesto düzenleniyor

Tel Aviv’de sokaklara çıkan on binlerce İsrailli, hükümetin Gazze'ye saldırıları sona erdirmesi ve derhal anlaşma imzalaması talebinde bulunuyor.

İsrailliler, Tel Aviv'de sokağa çıktı: Gazze'de savaşın sona erdirilmesi talebiyle protesto düzenleniyor - Resim: 1

İsrail'de tansiyon yükseliyor...

Gazze Şeridi'ne yönelik insanlık dışı tutumunu sürdüren İsrail, Hamas’la ateşkes konusunda bir anlaşmaya varmayı da reddediyor.

112
İsrailliler, Tel Aviv'de sokağa çıktı: Gazze'de savaşın sona erdirilmesi talebiyle protesto düzenleniyor - Resim: 2

İsrail'in bu tutumu dünyadan tepki çekerken, İsraillilerde Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetine 'ateşkes ve esir takası' baskısı yapıyor.

212
İsrailliler, Tel Aviv'de sokağa çıktı: Gazze'de savaşın sona erdirilmesi talebiyle protesto düzenleniyor - Resim: 3

"ULUSAL MÜCADELE GÜNÜ" İSMİYLE ÜLKE ÇAPINDA KİTLESEL PROTESTO ÇAĞRISI

İsrailli esir yakınları, Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle "ulusal mücadele günü" ismiyle duyurdukları ülke çapındaki kitlesel protesto ve eylemlerde pek çok kentte yolları trafiğe kapattı.

312
İsrailliler, Tel Aviv'de sokağa çıktı: Gazze'de savaşın sona erdirilmesi talebiyle protesto düzenleniyor - Resim: 4

YOL KAPATMA EYLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Tel Aviv'in ana arterlerinden Ayalon otoyolu dahil olmak üzere Kudüs'e giden 1 numaralı otoyolu sabah erken saatlerden bu yana trafiğe kapatan protestocular, ülkeyi Akdeniz sahili boyunca kuzeyden güneye kateden 4 numaralı otoyolda da uzun süre eylem yaparak trafik akışını engelledi.

412