İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kritik süre 24 saat

Dijital teknolojinin gelişmesiyle birlikte, internet alışverişi son yıllarda artışa geçti. Ancak yapılan bu alışverişlerde dolandırıcıların mağdur ettiği binlerce insan var. İnternetten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Banka kartı ile mi alışveriş daha güvenli yoksa kredi kartı ile mi? Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kritik süre 24 saat - Sayfa 1

İnternet alışverişi, aradığımız ürünleri milyonlarca seçenek içerisinden daha uygun fiyata bulmak, mağaza mağaza dolaşmadan istediğimiz ürünü kolaylıkla sipariş etmek için büyük bir avantaj sağlıyor.
 

119
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kritik süre 24 saat - Sayfa 2

İnternetten yapılan alışveriş her ne kadar daha cazip gelse de bazı ‘satıcı’ adı altındaki dolandırıcıların mağdur ettiği vatandaşlar da var.
 
 

219
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kritik süre 24 saat - Sayfa 3

Yapılan bu alışverişlerde olumsuz durumlarla karşılaşıldığı zaman ne yapmak gerekir? Nasıl bir yol izlenmeli? Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.
 

319
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kritik süre 24 saat - Sayfa 4

İnternetten yapılan alışverişlerde kredi kartının daha güvenli olduğuna değinen Ağaoğlu, “Banka kartı ile yapılan ödemeler anında kart hamilinin hesabından çekilir ve karşı tarafın hesabına aktarılır.
 

419