Yavaş yavaş ya da yüksek tempolu koşmak istiyorum

Bahar geldi, doğa canlandı, yaz kapıda. Bu güneşli günlerde hep dışarıda olmak istiyoruz ve elbette forma girmek... Koşmak hareketsiz hayata son vermenin, sağlıklı vücuda sahip olmanın ve ‘kafayı rahatlatmanın’ en güzel yollarından. Fakat koşuya yeni başlayacakların dikkat etmesi gerekenler var. İşin uzmanlarıyla konuştuk.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yavaş yavaş ya da yüksek tempolu koşmak istiyorum

Birçok spor dalı gibi koşmak da hareket etmenin, bedenimizi sağlıklı tutmanın en keyifli yollarından biri. Ama karar verip hemen pistlere çıkmak çok da tavsiye edilmiyor. Rüzgâr gibi esmeden önce doğru ekipmanın yanı sıra hem fiziksel hem de psikolojik olarak hazırlanmamız gerekiyor. Spor hekimi Prof. Dr. Tolga Aydoğ “Risk grubunda olanların kontrolden geçmesinde fayda var” diyor. Ironman şampiyonu triatlet Sera Sayar Yakimoviç “iyi bir koşu ayakkabısına yatırımın, öncesinde ısınmanın, sonrasında esnetme hareketlerinin yapılmasının ve koşuların kayıt altında tutulmasının” önemine dikkat çekiyor. Klinik spor psikoloğu Berceste Şeber de “koşunun stresle baş etme becerilerini geliştirdiğini ve hormonal olarak da olumlu etki sağladığını” belirtiyor.

‘Kuvvet antrenmanı da yapın’

Sera Sayar Yakimoviç Ironman şampiyonu, triatlet

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER