İstanbul'da 8 paravan şirkete baskın! Yabancılara sahte evrak düzenlemişler... 24 kişi yakalandı

Türkiye'de ikamet izni olmayan yabancılara bazı şirketler tarafından sahte evrak düzenlendiği tespit edildi. Ekiplerin 8 adrese yaptığı operasyonda 24 şüpheli yakalandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İstanbul'da 8 paravan şirkete baskın! Yabancılara sahte evrak düzenlemişler... 24 kişi yakalandı

İstanbul'da ekipler ikametgah izni reddedilen yabancı uyruklu şahıslara sahte evrak düzenleyen 8 paravan şirkete operasyon düzenledi. Operasyonda tamamı sahte olan belgeler, pasaportlar ve doktor raporları ele geçirildi. TRT Haber'den Büşra Çelik'in haberine göre paravan şirketlerdeki usulsüzlük polisin baskınıyla sona erdi.

İKAMET İZNİ OLMAYAN VE REDDEDİLEN YABANCILARA SAHTE EVRAK DÜZENLEDİLER

Şüpheliler önce ikametgah izni reddedilen yabancı uyruklu şahıslar için sahte evrak düzenledi. Ardından da İl Göç İdaresi'ne o şahıslar için başvuru yaptı. Dolandırıcıların oyunu göçmen kaçakçılığıyla mücadele ekiplerinin takibine takıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER