Trabzonspor’un taklit marka zaferi

Trabzonspor Ticari Ürünler ve Turizm İşletmeciliği Ticaret AŞ., kendisi adına tescilli olan ‘61’ şeklindeki markasına ait taklit spor forma satarak haksız kazanç sağladığı iddiasıyla Gerçek AVM’ye açtığı davayı kazandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Trabzonspor’un taklit marka zaferi

Gerçek AVM’nin bu eyleminin haksız rekabet oluşturduğunu kararında açıklayan mahkeme, marka hakkına tecavüzün durdurulmasına ve önlenmesine karar verdi.

MARKASI TAKLİT EDİLİNCE DAVA AÇTI

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davaya göre Trabzonspor Ticari Ürünler ve Turizm İşletmeciliği Ticaret AŞ., ‘61’ ibareli markasını Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kendi bünyesinde tescil ettirdi. İddiaya göre Gerçek AVM Hediyelik Eşya Giyim Pazarlama ve Ticaret AŞ, Trabzonspor Ticari Ürünler AŞ’ye ait ‘61’ markasını taklit ederek alt üst spor forma üretimi yaptı. Gerçek AVM’nin ürünleriyle müvekkil şirkete ait ürünlerin benzer olduğunu dilekçesinde belirten Trabzonspor Ticari Ürünler AŞ’nin avukatı, “Müvekkilin marka haklarına tecavüz ve haksız rekabet teşkil eden taklit niteliğindeki ürünlerin satışı, depolanması ve iştigal niteliğindeki delillerin bilirkişi aracılığıyla tespit edilmesini istiyoruz. Marka hakkına tecavüzün ve haksın rekabetin tespitini ve durdurulmasını istiyoruz. Ayrıca Gerçek AVM’nin ürettiği taklit ürünlere el konulmasını talep ediyoruz” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER