Tourismo, 30 milyon Euro'ya baştan yaratıldı

GÜNÜMÜZDE yatırım miktarı 1.4 milyar Euro'yu aşan ve Türkiye'deki yarım asırlık otobüs üretim tarihinde birçok yeniliğe imza atan Mercedes-Benz Türk, yenilediği Tourismo otobüslerinin 3 ana modelini TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle tanıttı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tourismo, 30 milyon Euro'ya baştan yaratıldı

Mercedes-Benz Türk'ün, dünyanın en modern otobüs fabrikalarından biri olan Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda Türk mühendislerin çalışmasıyla geliştirilip ürettiği yeni Tourismo'lar, hem turizm sektöründe hem de şehirlerarası yolcu taşımacılığında yeni bir çağın kapılarını aralıyor.

Türkiye'de otobüs üretimine, efsaneleşen O 302 ile başlayan ve 50 yılda AR-GE'ye yaptığı yatırımlarla sektörde teknoloji ve tasarım alanlarında lider konuma yükselen Mercedes-Benz Türk'ün, en son teknolojik donanımları kullandığı yeni Tourismo otobüsleri yollara çıkıyor. Üretime başladığı günden bu yana 84 bin 865 adet otobüs üreten Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda günde 17 otobüs üretiyor ve Türkiye yollarındaki her iki otobüsten birine imza atıyor.

TÜRK MÜHENDİSLER

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER