Tatilde ‘her şey’ değişecek

Koronavirüs turizm sektörünü bir hayli etkiledi. Sürecin sona ermesinin ardından tüketicilerin kalabalık ortamlardan ve açık büfeden uzak durabileceği, ‘her şey dahil’ sisteme ilginin azalabileceği ifade edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tatilde ‘her şey’ değişecek

Dünya koronavirüsle savaş halinde. Milyonlarca insan evlerinde salgının geçmesi için beklemeye geçti. Havayolu firmaları uçaklarını park etti, ülkeler sınırlarını kapadı. Devletler aldığı tedbirlerle hem salgınla mücadele ediyor hem de ekonomilerin en az hasarla bu süreçten kurtulması için çaba sarf ediyor. Ancak bir sektör var ki belki de bu salgın en çok onları yaraladı. Dünyaya yayılan salgın nedeniyle ne yurtiçinde ne de yurtdışında herhangi bir tur düzenlenemiyor, oteller kapalı ve yeme-içme tesisleri müşteri ağırlayamıyor. Turizm sektörü zor bir sınavı geçmeye çalışırken, sektör temsilcileri hükümettin sektöre daha fazla destek vermesi gerektiğine dikkat çekiyor. Burada farklı bir durum da devreye giriyor. “Küresel çapta etkili olan salgına çözüm bulunduktan sonra hayat yeniden normal akışına dönecek ancak turizmde birçok şey değişecek” diyor Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya. Koronavirüsün turizm sektörünü nasıl etkilediğini, gelecekte etkilerinin ne olacağını Bağlıkaya ile konuştuk.

Tatilde ‘her şey’ değişecek - Resim : 1

‘HER ŞEY DAHİL’E ALTERNATİF SİSTEM

“Her şey dahil sistemi esas olarak tur operatörlerinin tüketicilerin beklentileri doğrultusunda geliştirdiği ve tatilcilerin de yoğun ilgi gösterdiği bir sistem. Türkiye bu sistemi dünyada en başarılı uygulayan ülkelerin başında geliyor. Salgın, özellikle hizmet sektöründe hijyen kurallarının, servis modellerinin yeniden gözden geçirilmesine yol açacak. Salgın sürecinde özellikle açık büfelerden kaynaklı farklı değerlendirmeler gündeme geldi. Türkiye’deki konaklama tesisleri gerekli hijyen koşullarının sağlanması noktasında çok hassas olsalar da tüketicilerin bir süre bu konuda temkinli olacağını düşünüyorum. Her şey dahil devam edecektir ama otellerin ‘her şey dahil’ sistemine alternatif servis modelleri geliştireceğine inanıyorum. Açık büfe ve servis koşullarında değişiklik olacağını, özellikle yeme-içme hizmetin tesis içinde geniş alanlara yayılacağını tahmin ediyorum.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER