Sürdürülebilirlik komisyonları kuruluyor

Ankara Demir Sanayi Sitesi’nden 50 yılı aşkın süre önce yola çıkarak mobilya ihracatçısı bir markaya dönüşen Koleksiyon, önümüzdeki dönemde ‘yeşil mobilya’ üretiminin öncülerinden olmayı hedefliyor. 2030 hedefi ‘sıfır karbon’ noktasını yakalamak hatta aşmak olan şirketin yeni jenerasyon yöneticileri ile bir araya geldik. 2030’a giden yolculuğu konuştuk.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sürdürülebilirlik komisyonları kuruluyor

ESKİLER bilir; mobilya evin ruhunu taşır, anılara şahitlik eder. Kenan Doğulu’nun şarkısında olduğu gibi, “dili olsa da anlatsa” denilir her bir parça için. Bu yüzden de öyle hemen vazgeçmez eskiler o yarenlerden. Uzun yıllar hayatlarına eşlik etsin isterler her bir kanepe, dolap için.

Şimdilerde bu yaklaşımın adı sürdürülebilirlik diye güçlendi. Oysa bir kuşak için bu kelimeyi yaşamak söylemekten daha kolay ve doğal. Tam da o kuşağın temsilcilerinden Koleksiyon Mobilya. 1972’de Ankara Demir Sanayi Sitesi’nde Faruk Malhan tarafından bir atölye olarak hayatına başladı. Malhan’ın deyimiyle hedef her zaman dayanıklı, uzun ömürlü mobilya üretmekti. 50 yılı arkasında bırakan ve ikinci jenerasyonla yola devam eden Koleksiyon, kendi içinde bu yaklaşımı devam ettirirken dümeni, sektörde sürdürülebilirliği güçlendirecek genç beyinlere de kırdı. Yürüttüğü projelerle yeni  nesil mobilya üreticilerine ilham vermeye odaklandı.

YEŞİL, ÇEVRECİ MOBİLYA BÜYÜYEN TREND

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER