Son Dakika | TFF Yönetim Kurulu teklifi görüşecek: Küme düşme kalkmayacak

Süper Lig’in 12 Haziran’da başlaması için Kulüpler Birliği ile anlaşan TFF, bugünkü toplantıda tarihi netleştirecek. Kayseri, Konya, Malatya, A.Gücü, G.Birliği, Rize ve Kasımpaşa’nın ‘küme düşme kalksın’ önerisi karara bağlanacak. TFF yöneticilerinin çoğu aynı düşüncede. Süper Lig’in gelecek sezon 21 takımla oynanması söz konusu değil.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son Dakika | TFF Yönetim Kurulu teklifi görüşecek: Küme düşme kalkmayacak

Kovid-19 salgını nedeniyle liglerin durdurulması sonrası sıradışı günler yaşayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, bugün kritik bir toplantı daha yapacak. 20 Mayıs’ta Kulüpler Birliği Vakfı ile gerçekleştirilen zirvede Süper Lig’in 12 Haziran’da başlatılması konusunda görüş birliğine varan TFF’nin bugünkü gündeminde 2 önemli madde bulunuyor. Bunların birincisi, Süper Lig’in başlama tarihi. Sağlık Bakanlığı ile yapılan müzakerelerin ışığında tarih netleşecek ve bu da büyük olasılıkla 12 Haziran olacak.

Kamuoyundan gelen tepkiler de dikkate alındı

İkinci madde, Kulüpler Birliği ile yapılan toplantıda gündeme gelen ‘küme düşme kaldırılsın’ önerisi. Kayserispor, Konyaspor, Kasımpaşa, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Yeni Malatyaspor ve Çaykur Rizespor’un başkanları, bu sezona mahsus olmak üzere küme düşmenin kaldırılmasını ve ligin gelecek sezon 21 takımla oynanmasını istemişti. Aradan geçen bir haftalık süreçte kamuoyundan gelen tepkileri de dikkate alan TFF Yönetim Kurulu’nun söz konusu talebi reddedeceği belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER