Son dakika… Emekliler ne kadar zam alacak, kök maaşlar değişiyor mu? İşte tahminler…

Milyonlarca emekli Temmuz ayında yapılacak zammı merak ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’da emekli maaşlarını Temmuz ayında masaya yatıracaklarını söyledi. Periyodik olarak emekliler Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon oranında zam alıyorlar. Emekli maaşlarına yapılacak zam kök maaşları da etkileyecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika… Emekliler ne kadar zam alacak, kök maaşlar değişiyor mu? İşte tahminler…

Türkiye’de 15 milyonu aşkın emekli yeni dönemde yapılacak zam oranlarına odaklandı. Ocak ayında yapılan yüzde 49.25’lik zammın ardından Temmuz ayında yapılması beklenen zamma odaklanılırken yılın ilk iki ayında oluşan kümülatif artış oranı yüzde 11.53 oldu. Mart, Nisan, Mayıs, Haziran aylarının enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte emeklilere verilecek zam oranı da netleşmiş olacak.

MERKEZ'İN TAHMİN ARALIĞI YÜZDE 30-42 ARASINDA

Merkez Bankası yılın ilk enflasyon raporunda 2024 yılına ilişkin enflasyon tahminini yüzde 30-42 aralığında belirlemişti. En üst noktadaki tahmin baz alındığında yılın ilk 6 ayı için enflasyonun ortalama olarak yüzde 21 oranında gerçekleşmesi beklentisi ortaya çıkıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER