"Halkı şiddete teşvik" iddiasıyla gözaltına alınan Ugandalı muhalif lider kefaletle serbest kaldı

Ugandalı muhalif lider Kizza Besigye'nin, halkı şiddete teşvik etmek suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından kefaletle serbest bırakıldığı aktarıldı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
"Halkı şiddete teşvik" iddiasıyla gözaltına alınan Ugandalı muhalif lider kefaletle serbest kaldı

Yüksek enflasyonu protesto etmek amacıyla eylem çağrısında bulunduktan sonra şiddeti teşvik suçlamasıyla 25 Mayıs'ta gözaltına alınan Besigye, kefaletle salıverildi.

Önce 30 milyon şilin (8 bin dolar) kefalet ödemesine hükmedilen Besigye, kararı reddederek temyize gitti ve bu miktar 3 milyon şiline (800 dolar) düşürüldü.

Besigye, enflasyonun halk üzerindeki etkisini sınırlamak için vergi indirimi ve diğer önlemler için iktidara çağrı yapmıştı.

Devlet Başkanı Yoweri Museveni, yüksek fiyatları Ukrayna'daki savaşa ve Kovid-19 salgınına bağlayarak yardım yapmayacaklarını açıklamıştı.

Besigye, devlet başkanlığı seçimlerinde daha önce dört defa Museveni’ye karşı yarışmış ve kaybetmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER