Sanayiciler, Almanya için büyüme tahminini düşürdü

Alman Sanayi Federasyonu "Alman ekonomisine yönelik bu yıl için yüzde 3,5 olan büyüme tahmini yüzde 3'e düşürüldü" dedi. Alman Sanayi Federasyonu Başkanı Joachim Lang "Aşığı yönlü revizenin nedeni, 2021'de tüketici harcamalarında beklenen durgunluk" açıklamasında bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sanayiciler, Almanya için büyüme tahminini düşürdü

AA - Almanya'da sanayiciler, ülkeye ilişkin 2021 büyüme tahminini, hanehalkı tüketim harcamalarındaki durgunluk beklentisiyle düşürdü.

Alman Sanayi Federasyonu'ndan (BDI) yapılan açıklamada, ülke ekonomisine yönelik 2021 büyüme tahmininin yüzde 3,5'ten yüzde 3'e düşürüldüğü bildirildi.

BDI Başkanı Joachim Lang, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Almanya'da ikinci çeyrekteki güçlü büyümeye karşın bu yıl ekonomik toparlanmanın hazirandaki beklentilerinden biraz daha zayıf olacağını belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER