Parayı kim buldu ve icat etti? Para ne zaman bulundu

Paranın buluş belki de insanlık en mühim buluşlardan bir tanesidir. Takas ile alışveriş yapan insanlar paranın icadıyla takasa son vermiş oldu. Para icat edildiğinde Dünya'da da hızlı bir biçimde yayılmaya başladı. Parayı kimin keşfettiği ve ilk paranın nasıl icat edildiği merak edilmektedir. Tasas usulünü sona erdiren parayı kim buldu ve icat etti? Para ne zaman bulundu? İşte sizler için paranın icadıyla ilgili tüm detayları inceledik.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Parayı kim buldu ve icat etti? Para ne zaman bulundu

Paranın keşfi mühim bir olaya karşılık gelmektedir. Bu sebepten paranın keşfi insanlık bakımından da en mühim olaylardan bir tanesi olmuştur. Takas usulünü sona erdiren parayı bulanlar ise Lidyalılar olmuştur.

 Parayı Kim Buldu?

 Parayı ilk önce Anadolu'da hayatını sürdürmüş kavimlerden bir tanesi olan Lidyalılar keşfetmiştir. Lidya kralı Alyattes sayesinde ilk paralar bastırılmıştır. Böylece tarihte üretilen ilk madeni paralar ticarette harcanmaya başlanmıştır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER