Latif Demirci sergisi ziyarete açıldı

“Yazan-Çizen LATİF DEMİRCİ” sergisi, 30 Haziran’a kadar Kibele Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Latif Demirci sergisi ziyarete açıldı

Hürriyet’in usta çizeri, ‘Press Bey ve Media Hanım’, ‘Muhlis Bey’, ‘Mithat ve Mirsat’, ‘Arap Kadri’ gibi unutulmaz tiplemelere hayat veren ve 5 Haziran 2022’de hayatını kaybeden Latif Demirci, İş Sanat Kibele Sanat Galerisi tarafından hazırlanan bir sergiyle anılıyor. Küratörlüğünü sanatçının kızı Yasemin Demirci ile yakın dostu, Hürriyet Kültür-Sanat Müdürü İhsan Yılmaz’ın üstlendiği serginin tasarımını Emre Senan üstlendi. Demirci’nin eserlerini, yarattığı çizgi karakterlerin maceraları, yayınladığı kitaplar, farklı çalışmalarıyla, kronolojik ve tematik bir düzen içinde sanatseverlerle buluşturan retrospektif sergi, sanatçının 1974’te başlayan Gırgır döneminden 2022’de yayınlanmış son karikatürüne kadarki zaman dilimini kapsıyor.

‘ÇOK BÜYÜK BİR ARŞİV’

“Yazan-Çizen LATİF DEMİRCİ” sergisi, 30 Haziran’a kadar Kibele Sanat Galerisi’nde sanatseverleri bekliyor. Galeri her gün 9.00-19.00 arası ziyaret edilebiliyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER