Katliam karşıtlarına ABD’den sert müdahale

ABD’nin önde gelen üniversitelerindeki Filistin yanlısı gösterilere yönelik sert polis müdahalesi, gerginliğin tırmanmasına neden oldu. Beyaz Saray’ın protestoları “anti-semitizm” bağlamında değerlendirmesi ise olası İsrail etkisini gündeme getiriyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Katliam karşıtlarına ABD’den sert müdahale

Geçen hafta ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesinin kampusünde Filistin yanlısı protestocuların kamp kurmasıyla başlayan ve gerek Beyaz Saray’ın gerekse İsrail yanlısı lobilerin hedef göstermesiyle daha da büyüyen ve ülke çapına yayılan protesto gösterileri, ülkede gerilimi tırmandırıyor. Gösterilerde Teksas güvenlik güçlerine göre dün toplamda 34 kişi gözaltına alındı. Güney California Üniversitesi’nde polisin müdahalesinde ise Los Angeles polisi 93 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Çarşamba günü Teksas polisinin Teksas Üniversitesindeki sert müdahalesi ise gerilimi başka bir boyuta taşıdı.

‘SINIR DIŞI EDELİM’

İsrail’in Gazze’deki katliamını protesto etmek için Austin şehrindeki Teksas Üniversitesinde toplanan öğrenciler, çevik kuvvetin sert müdahalesine maruz kaldı. Kampusten gelen görüntülerde öğrencilerin yere yatırılarak ters kelepçe ile gözaltına alındığı görülüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER