Karabük Üniversitesi paylaşımları için savcılık harekete geçti: 8 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylara ilişkin sosyal medyadaki nefret söylemi içeren paylaşımlarla ilgili 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, 8'i yakalandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Karabük Üniversitesi paylaşımları için savcılık harekete geçti: 8 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde Afrikalı öğrencilerle birliktelik yaşayan bazı öğrencilerin HIV ve HPV şüphesiyle hastaneye başvurduğu iddialarıyla ilgili sosyal medyada yapılan nefret içerikli paylaşımlar hakkında soruşturma başlattı. Bu kapsamda 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlarından 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerden 8'i polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Soruşturma sürdürülüyor. 

STK temsilcileri yorumladı: Karabük tedirgin
Karabük’te olanlar itiraf mı iftira mı... Hürriyet olay yerinde
Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER