Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz: Hizmette tasarruf etmedik

Türkiye’ye örnek olan önemli hizmetlere imza attıklarını söyleyen Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Tasarruf yaptık, ancak hizmette tasarruf yapmadık. Tüm imkânlarımızı Kahramankazanımız için seferber ettik ve etmeye devam edeceğiz. Kahramankazanımız Ankara’nın ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz: Hizmette tasarruf etmedik

2 yıl önce göreve gelen Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Türkiye’ye örnek olan önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi. 57 bin nüfuslu Kahramankazan’ın, yerel yönetimler alanındaki çıkışıyla milyon nüfuslu il ve ilçelerle yarışır hale geldiğini belirten Oğuz “Kahramankazanımız inşallah Ankara’nın ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak” dedi. İlk iş olarak belediyenin gelir gider dengesinin fotoğrafını çektiklerini, tasarruf etmek için kolları sıvadıklarını belirten Serhat Oğuz, “Tasarruf yaptık, ancak hizmette tasarruf yapmadık. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Hizmet noktasında asla ve asla tasarruf yapmadık. Tüm imkânlarımızı Kahramankazanımız için seferber ettik ve etmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda yalnızca dış mahallelerimize (köylerimize) 2 yıllık süreçte yaklaşık 5 milyon TL tutarında hizmet götürdük. Ciğir Mahallemizde 142 dönümlük bir araziyi satın alarak, belediyemize kazandırdık. Görev ve yetki ayrımı gözetmedik. Mazeret değil iş ürettik” dedi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz: Hizmette tasarruf etmedik - Resim : 1

KIRSAL KALKINMAYA DESTEK

Bir tarım ve hayvancılık ilçesi olan Kahramankazan’da çiftçi ve üreticilere destek olduklarını belirten Oğuz, “2019 ve 2020 yıllarında 2 milyon sebze fidesini yüzde 50 hibe desteğiyle çiftçilerimize dağıttık. Bu yıl da yüzde 50 hibeyle 1 milyon 100 bin sebze fidesini mayıs ayında çiftçilerimize dağıtacağız. Ayrıca, son yıllarda rekolte ve kalitesinde düşüş yaşanan ilçemizin meşhur Ova Kavunu’nun üretimini yeniden canlandırmak için çiftçilerimize yüzde 100 hibe oranıyla tohum, ilaç ve ekipman desteğinde bulunduk. Yine ilçemizdeki çiftçi, üretici ve öğrencilerimize yönelik modern tarım eğitimlerinin düzenleneceği 150 bin metrekarelik bir meyve bahçesi oluşturduk. Buradan elde edilecek meyveleri ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılacağız” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER