İYİ Parti'de 'ağabey formülü' tartışması... Yeni isimler aday olacak mı?

İYİ Parti, 27 Nisan'da olağanüstü kongreye gidiyor. Kongreye 11 gün kala partide başkanlık için 'ağabey formülü' gündeme geldi. Başkanlık yarışında yeni isimler aday olacak mı, kimlerin isimleri ön planda? İYİ Parti'deki son kulis bilgilerini CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova paylaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İYİ Parti'de 'ağabey formülü' tartışması... Yeni isimler aday olacak mı?

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Canova'nın anlattıklarından satır başları şöyle:

Olağan kongreye kadar Akşener'in başkanlığında devam edilmesi için süreç başlatılabilir. GİK kararı ile olağanüstü kongrenin ertelenmesi yönünde bazı girişimler olduğu yönünde parti kulisleri hareketli. GİK'in toplanabilmesi için 50 kişilik üyesi var. Yüzde 20'sinin imza vermesi gerekiyor. Yani 10 kişinin imzası yeterli. Toplantının gerçekleşebilmesi için de var olan üye sayısının yarıdan bir fazlası yani 26 kişinin katılımı gerekiyor. İmza süreci tamamlanırsa toplantı sağlanır deniyor. Akşener bu girişime hayır demezse GİK'in toplanabileceği, ama geçit vermezse bu girişimin yarıda kalabileceği değerlendiriliyor.

Bir de hukuki boyut tartışması var. Genel başkana olağan üstü kongre toplama yetkisini parti tüzüğü veriyor. Tüzük büyük kurultayda kabul edilen bir metin. Bu yetkiyi GİK kaldırabilir mi? Tartışılan bu. Parti içinde GİK'in bu yetkisi olmayacağı yönünde düşünenler çoğunlukta. Bir kısım İYİ Partili de kurultaydan sonra en yetkili organın GİK olması sebebi ile alacağı kararların geçerli olacağı inancında. Henüz GİK kararı ile kurultay ertelenmesinde netlik yok.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER