İsrail ordusu Refah’a girmeye hazırlanıyor... Netanyahu: Ramazandan önce bitirelim

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında can kaybı 30 bine dayanırken İsrail ordusu şimdi de Gazze’nin kuzeyi ve orta kesimlerinden yüzbinlerce kişinin sürüldüğü Mısır sınırındaki Refah’a saldırı planlıyor. İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ramazan ayı öncesi operasyonu tamamlamak istediği iddia ediliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İsrail ordusu Refah’a girmeye hazırlanıyor... Netanyahu: Ramazandan önce bitirelim

İsrail’in tüm uluslararası baskılara rağmen Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan ve aylardır süren savaş dolayısıyla 1.4 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentine operasyon yapılmasına yönelik ısrarı sürüyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun orduya Refah’a operasyon yapılmasına dair emir verdiğini açıklamasının ardından bu kez de İsrail medyası, Netanyahu’nun söz konusu operasyonu 10 Mart’ta başlayacak ramazan ayına kadar tamamlanmasını istediğini aktardı.

KABİNE İLE PAYLAŞTI

İsrailli Kanal 12’nin haberine göre Başbakan Netanyahu, kısa bir süre önce savaş kabinesine yaptığı açıklamada, Refah’ta Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları’nı etkisiz hale getirme planını bir an önce uygulamaları gerektiğini söyledi. Buna göre İsrail Başbakanı, Refah’taki operasyonu tamamlamak için ramazan öncesi yalnızca bir ayları kaldığına inanıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER