İspanyol öğrenciye tecavüz soruşturmasında takipsizlik kalktı: Ne kriminal ne adli tıp raporu var

Öğrenci değişim programı ile Ankara’da bir üniversitenin ekonometri bölümünde eğitim gören İspanyol öğrencinin iki kişinin tecavüzüne uğradığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada, şüpheliler hakkında verilen takipsizlik kararı, ‘eksik soruşturma yapıldığı’ gerekçesiyle kaldırıldı. Kararı kaldıran hâkimlik, kriminalden ve Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmadan karar verilmesini usul ve yasaya aykırı buldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İspanyol öğrenciye tecavüz soruşturmasında takipsizlik kalktı: Ne kriminal ne adli tıp raporu var

Soruşturma dosyasına göre, öğrenci değişim programı ile Ankara’da bir üniversitede eğitim gören İspanyol öğrenci A.G.R., 6 Mayıs’ta barda arkadaşlarıyla eğlendiğini, bir biranın çeyreğini içtikten sonra kendisini tuhaf hissettiğini, yan masalarında bulunan bir şahısla eve gittiğini ve iki kişinin tecavüze uğradığını anlatarak şikâyetçi olmuştu. Bunun üzerine T.B. ve arkadaşı H.İ.K. “nitelikli cinsel saldırı” suçundan gözaltına alındı. İki şüpheli, İspanyol öğrenci ile rızasıyla birlikte oldukları savunmasını yaptı. Nöbetçi savcının tutuklama talep etmesine rağmen Ankara 6. Sulh Ceza Hâkimliği, adli kontrol kararıyla iki şüpheliyi serbest bıraktı.

JET TAKİPSİZLİK

Savcılık, 12 Haziran günü şüpheli ve şüphelilerin arkadaşları olan tanıkların beyanlarını esas alarak takipsizlik kararı verdi. Kararda “Şüphelilerin mağdur şikâyetçinin rızası ile cinsel ilişkide bulundukları, kamu adına kovuşturma yapmaya yer olmadığına karar verildi” denildi. İspanyol öğrencinin avukatı Kemal Ulusoy, verilen takipsizlik kararına itiraz etti. İtirazı değerlendirilen Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliği savcılığın “eksik soruşturma ile kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiği” tespitini yaparak, takipsizlik kararının kaldırılmasına karar verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER