İran'da 739 protestocu gözaltına alındı! Reisi'den açıklama

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülkede can kaybının yaşandığı "Amini" protestolarına ilişkin, "Ülkenin güvenlik ve huzuruna karşı hareket edenlerle kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerekiyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İran'da 739 protestocu gözaltına alındı! Reisi'den açıklama

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesinin ardından başlayan gösteriler, ülke genelinde devam ediyor. Ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Gilan eyaletinde başlayan gösterilerde 60’ı kadın 739 protestocunun gözaltına alındığı açıklandı.

İran'da 739 protestocu gözaltına alındı! Reisi'den açıklama - Resim : 1

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ'DEN AÇIKLAMA

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi 21 Eylül'de Meşhed kentindeki protestolarda bıçaklanarak yaşamını yitiren Muhammed Resul Dust Muhammedi adlı Besic milis üyesinin ailesini arayarak taziyelerini iletti. Reisi, protesto ile kamu düzeninin ve güvenliğinin bozulması arasındaki ayrımın iyi bir şekilde yapılması gerektiği vurgusunu yaparak ölümlere yol açan bu tür olayların yaşanmasını “isyan ve kötülük” olarak nitelendirdi. Reisi, “Ülkenin güvenlik ve huzuruna karşı hareket edenlerle kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerekiyor” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER