Her kuşun yavrusu tutulmaz

Şu sıralar yere düşmüş bir yavru kuş görmeniz büyük olasılık. Birçoğu göç için ilk uçuş denemelerini yapıyor ve bu deneyim bazen yere çakılmakla sonuçlanıyor. Üstelik hepsi yumuşak iniş yapacak kadar şanslı olmuyor, kimi yaralanıyor. Diyelim ki böyle bir yavruya denk geldik. Ne yapmalıyız?

HÜRRİYET HÜRRİYET
Her kuşun yavrusu tutulmaz

Merhamet... Hangi canlının olursa olsun, yavruların sevimlilikleri ve savunmasızlıkları ile üzerimizde bıraktığı ilk duygu bu oluyor. Yerde yuvasından ve annesinin korumasından uzak yatan küçük bir yavru kuşa sırtını dönüp gitmek kolay değil. Ancak merhametle harekete geçip müdahale etmek, bazen yarardan çok zarar verebilir. İşte işin incelikleri:

Her kuşun yavrusu tutulmaz - Resim : 1

UZMANLARDAN YARDIM İSTEMEYİ UNUTMAYIN!

Yavruyu emniyete aldıktan sonra bulunduğunuz ilin Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne haber verin, yardım isteyin.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER