Havadan yardım fiyaskosu: Paketlere ulaşmak isterken 18 kişi öldü

İsrail’in saldırıları ve ablukası yüzünden yüz binlerce Filistinlinin açlıkla boğuştuğu Gazze’ye havadan insani yardım krize ve ölüme yol açıyor. Denize ve sahile düşen paketlere ulaşmaya çalışan insanlar boğularak ya da izdihamda ölüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Havadan yardım fiyaskosu: Paketlere ulaşmak isterken 18 kişi öldü

İsrail’in dünyadan gelen çağrılara kulak tıkayarak karadan yardımı engellemesi yüzünden Birleşmiş Milletler’in (BM) “insan yapımı kıtlık yaşanıyor” dediği Gazze’ye, havadan yapılan yardımlar tartışma konusu. Yardım kuruluşları bu yöntemin insani krize çare olmadığını belirtirken açlıkla boğuşan Filistinliler temel ihtiyaçlarına ulaşmak için ölümü göze almak zorunda kalıyor.

BİR GÜNDE 18 KİŞİ ÖLDÜ

Önceki gün ABD’nin havadan bıraktığı yardımlara ulaşmaya çalışan 18 Filistinli hayatını kaybetti. Hamas hükümeti ve İsviçre merkezli Euro-Med İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne göre, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahia’da 12 kişi denize düşen paketleri almaya çalışırken boğuldu. Görgü tanıkları, boğulanların “yüzme bilmeyen genç erkekler ve çocuklar” olduklarını söyledi. 6 Filistinli ise çıkan izdihamda hayatını kaybetti. Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Filistinliler, dağıtım sırasında kavga ve yaralanmalar yaşandığını, yardım alabilenlerin de eve dönerken soyulduğunu anlattı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER