Filistin’i savunan cesur yürekler

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik sürdürdüğü saldırılara uluslararası toplumun tepkileri sürerken, Birleşmiş Milletler ve ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan iki kadın diplomatın cesaretli duruşu övgü topladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Filistin’i savunan cesur yürekler

İsrail’in en büyük destekçisi olarak gösterilen ABD’de içeriden yükselen tepkiler artıyor. Başkan Joe Biden yönetiminin Gazze politikasına ve İsrail’e silah göndermeye devam etmesine tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı çalışanı Annelle Sheline görevinden istifa ettiğini açıkladı.

ELİMİZDE ÇOK KANIT VAR

Bakanlığın İnsan Hakları ve Çalışma Bürosu’nda yaklaşık bir yıldır çalışan 38 yaşındaki Sheline’ın, istifasının sebebini açıkladığı ve Biden yönetiminin Gazze politikasını eleştirdiği mektup CNN’in internet sitesinde yayınlandı. “Bir insan hakları savunucusu olarak ABD’nin sahip olduğu tüm itibarı Gazze’deki savaştan bu yana tamamen yok oldu” ifadesini kullanan Sheline, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ettiğine dair pek çok kanıta sahip olduklarını ancak bunların yalnızca Beyaz Saray istediği zaman kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER