Gelecekteki Galaxy Saatler uyku apnesini tespit edebilecek

Samsung’un son sağlık teknolojisi özelliği, FDA onayı aldı. Bu gelişmeyle birlikte, Galaxy saatler artık uyku apnesini tespit edebilecek kapasiteye kavuşuyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Gelecekteki Galaxy Saatler uyku apnesini tespit edebilecek

Bu özellik, kullanıcıların sağlıklarını daha yakından izlemelerine olanak tanıyarak, uyku kalitesinin ve dolayısıyla genel yaşam kalitesinin artırılmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Samsung’un bu yenilikçi adımı, giyilebilir teknolojinin sağlık sektöründe oynadığı rolün önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Samsung’un Galaxy Saatleri, şirketin Federal İlaç İdaresi’nden (FDA) uyku apnesi takibi için ilk kez bir onay almasıyla uyku konusunda bir yükseltme alacak. Bu yaz kullanıma sunulacak olan uyku apnesi sağlık özelliği, obstrüktif uyku apnesi (OSA) olarak bilinen durumla henüz tanı konulmamış kullanıcıların uyku takibini yapmalarını ve uyarı işaretlerini tespit etmelerini sağlıyor.

Gelecekteki Galaxy Saatler uyku apnesini tespit edebilecek

Kullanıcıların uyumlu bir telefon ve en az dört saat süren iki uyku periyodu boyunca takılması gereken bir Galaxy saate ihtiyacı olacak, bu işlem on gün içinde gerçekleştirilmeli. Özellik, 22 yaşından büyük yetişkin kullanıcılar için tasarlandı.

Ulusal Uyku Vakfı’na (NSF) göre, ABD’deki erkeklerin yaklaşık %25’i ve kadınların %10’u OSA tecrübesi yaşıyor. Samsung Sağlık Monitör uygulamasındaki yeni özellik, daha fazla insanın OSA’nın orta veya şiddetli formlarını proaktif bir şekilde tespit etmesine ve tespit sonucunda sağlıkla ilgili komplikasyonların olasılığını azaltmak için tıbbi yardım aramasına yardımcı olması bekleniyor. Samsung bu tür bir FDA onayını kapan ilk teknoloji şirketi olsa da, benzer bir yükseltme alacakları söylenen Apple Saatler gibi diğerlerinin de peşinden gitmesi bekleniyor. Şirketin giyilebilir cihazlarına, önerilen kan basıncı ve diyabet izleme araçlarının yanı sıra uyku apnesi tespitini eklemeyi planladığı bildiriliyor. Fitbit gibi diğer fitness saatleri zaten gece boyunca solunum kalıplarını tespit edip izleyebiliyor, bu da uyku apnesi tanısı arayan birisi için yardımcı olabilir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER