Duygu dolu anlar... Tek tek kalbini dinlediler

Bulgar anne, oğlunun kalp atışlarını Türk gencinin göğsünde dinledi... İliya Zhekov, geçen yıl Türkiye'de geçirdiği beyin tümörü ameliyatının ardından komaya girdi, beyin ölümü gerçekleşti. 26 yaşındaki gencin ailesi, hayatlarının en zor kararını alarak, oğullarının organlarını bağışladı. Türkiye'de bir Türk kızı ile nişanlı olan Zhekov'un kalbi 27 yaşındaki Hakan Ok'a nakledildi. Bir yıldır evlat acısı yaşayan anne, Türkiye'ye gelerek bir çocuk babası Ok ile buluştu ve oğlunun kalbinin atışları

HÜRRİYET HÜRRİYET
Duygu dolu anlar... Tek tek kalbini dinlediler

Babası gibi avukat olan İliya Zhekov, 2017 yılının Mayıs ayında aniden rahatsızlandı. Beyninde tümör olduğunu öğrenen genç, ameliyat için Türkiye'ye geldi. Ameliyatın ardından iyileştiği ve normal hayatına devam edebileceği söylenen gence, ilaçlı MR ile görüntüleme yapıldı. MR 40 gün sonra tekrarlandı ancak ikinci görüntülemede Zhekov'un vücudu ilaca tepki verdi. İliya Zhekov beyin kanaması geçirdi. Yoğun bakımda tedaviye alınan Zhekov'un tüm çabalara rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Aile, doktorlara organ bağışı yapmak istediklerini söyledi. Doktorların da onayıyla baba Boyan Zhekov, "Hayatımın en zor imzası" dediği oğlunun organlarını bağışladığını gösteren imzayı attı.

KALBİ, 7 AYDIR YOĞUN BAKIMDA OLAN TÜRK GENCE NAKLEDİLDİ

İliya Zhekov'un kalbi, 7 aydır yoğun bakımda organ bekleyen Hakan Ok'a nakledildi. Aradan 1 yıl geçti. Oğlunun kalbinin nakledildiği genci merak eden anne Plamena Zhekova'nın bu isteği doktorları tarafından Hakan Ok'a iletildi. Daha önce bir güvenlik şirketinde bir süre çalışan Ok'un da kabul etmesi üzerine anne, eşi ve küçük oğluyla İstanbul'a geldi. Aile, Hakan Ok ile kalp nakli ameliyatının gerçekleştiği İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde buluştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER