Dolandırıcıların oyununu E-Devlet kontrolü bozdu

Bolu'da bir fabrikadan yükledikleri 95 bin liralık keresteyi götürmek üzere olan nakliye dolandırıcılarının oyunu, fabrika sorumlusunun dikkati sayesinde bozuldu. E-devlet üzerinde kaydı göremeyen sorumlu nakliyeyi durdurdu, jandarmanın geleceğini duyan dolandırıcılar arkalarına bakmadan kaçtı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dolandırıcıların oyununu E-Devlet kontrolü bozdu

BOLU'da fabrika sorumlusu Akif Akça, sosyal medyadan 95 bin TL değerindeki kerestenin taşınması için anlaştığı bir nakliye firması tarafından dolandırılmaktan e-Devlet üzerinden yaptığı sorgulama sayesinde kurtuldu. Sahte nakliye firmasının yetkilileri, Akça'nın durumu fark edip jandarmayı arayacağını söylemesiyle malzemelerin yüklenmiş olduğu TIR'ı fabrika önünde bırakarak kaçtı.

Bolu'da bir dekorasyon, mobilya fabrikasının sorumlusu olan Akif Akça, 95 bin TL değerindeki kerestenin Bursa'nın Gemlik ilçesindeki bir müşteriye 1100 TL karşılığında ulaştırılması için sosyal medya üzerinden bir nakliye firması ile anlaştı. Firmaya ait olduğu iddia edilen TIR'ın sürücüsü Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinden geleceğini söyleyip, yaklaşık 1,5 saat gecikmenin ardından dün akşam saatlerinde Bolu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikanın önüne geldi. Müşteriye ulaştırılması gereken keresteler, fabrika çalışanları tarafından TIR'a yüklendi. Daha sonra Akif Akça, kendisini Fatih Keskin olarak tanıtan TIR sürücüsünün davranışlarından şüphelendi. TIR sürücüsüne biraz daha beklemesini söyleyerek evrakı yeniden inceleyip e-Devlet üzerinden söz konusu şirketin var olup olmadığını sorguladı. Şirket kayıtlarda gözükmeyince Akça durumu jandarmaya haber verdi. Akça bu sırada TIR sürücüsüne de jandarmayı çağırdığını, gerekli incelemelerin ardından yola çıkabileceklerini söyledi. Kendisini Fatih Keskin olarak tanıtan sürücü de bunu kabul ederek bekleyeceğini söyledi. Akça daha sonra sürücü ve yanında bulunan kişiye çay getirmek için yanlarından ayrıldı.

TIR'I BIRAKIP KAÇTILAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER