İkinci el pazarına ‘Meksika dalgası’

ABD’li Carvana’dan sonra dünyanın en büyük ikinci otomotiv teknoloji şirketi olan Meksika merkezli Kavak, ‘Carvak’ ismiyle Türkiye pazarına girdi. 8.7 milyar dolar değerindeki dünya devi, ilk etapta İstanbul’daki 4 lokasyonda hizmet vermeye başladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İkinci el pazarına ‘Meksika dalgası’

İkinci eldeki “güven” problemini ortadan kaldırmayı vaat eden şirket, rakiplerinden farklı olarak satın aldığı ikinci el araçları fabrikasında yeniliyor ve devasa showroom’larda yalnızca tüketiciye satıyor. Carvak, 2025 yılına gelindiğinde Türkiye’de yıllık 300 bin adet ikinci el araç satışı yapmayı hedefliyor. Şirketin Türkiye pazarına giriş hikâyesi ise oldukça dikkat çekici. Eylül 2021’de, Yemek Sepeti’nin kurucularından Melih Ödemiş ile Mehmet Çelikol tarafından kurulan Türk startup Garaj Sepeti’ni satın alan Meksikalı devin, bu satın alma için 40 milyon dolar (şirketin o dönemki değeri) ödediği tahmin ediliyor.

‘GÜVEN SORUNU VAR’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER