Dayanışma yaşatır!

Ülkenin en zengin iş insanlarından elinde avucunda kalanları paylaşmaya niyetli olanlara... Türkiye’nin koronavirüse karşı verdiği mücadelede yardımseverlerin de büyük bir payı var.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dayanışma yaşatır!

İLKER VARDARLI (3BoyutluDestek kurucusu)

Dayanışma yaşatır! - Resim : 1

3 bin 3D yazıcıyla sağlık çalışanlarının yanındayız

Dayanışma yaşatır! - Resim : 1

◊ Sağlık çalışanlarımız için 3D yazıcılarımızla koruyucu ekipman üretiyoruz. Planlanmış bir süreç değildi. Bir hafta kadar önce Ramazan (Subaşı) arkadaşımla beraber fikri geliştirdik. Bunun ardından da bir tweet attık: “Umarım böyle bir ihtiyaç olmaz ama olursa, biz bir üç boyutlu yazıcı ağı kurabiliriz.” Bu üretimin demokratikleşmesidir... İllere, ilçelere hatta mahallelere üretimi yayarak lojistikten kaynaklanan sorunların da üstesinden gelebiliriz.

◊ İlk gün 30 kişi katıldı. Ardından bize katılanları sayamamaya başladık. Tek mesajımız şu: Sağlık çalışanlarının yanındayız! Bize katılan herkes üç boyutlu yazıcılarıyla ve hammaddeleriyle üretime geçti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER