DAP desteğiyle zorlu meralarda hayvancılık kolaylaşıyor

Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden Erzurum'da, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının sağladığı finansman desteğiyle hayvancılığın yeniden canlandırılması için mera yolları açılıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
DAP desteğiyle zorlu meralarda hayvancılık kolaylaşıyor

 Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden olan Erzurum'da, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteğiyle hayvancılığın yeniden canlandırılması için yeni mera yolları yapılıyor.

DAP İdaresince geçen yılın sonlarında "Mera Altyapısının İyileştirilmesi Projesi" kapsamında yapımına başlanan Uzundere ilçesindeki Cevizli Mahallesinin mera alanına giden 12 kilometrelik patika yolu, motorlu araçların geçebileceği şekilde yenilenerek hizmete girdi.

Faaliyete geçen mera yolu sayesinde mahalleden göç edenlerin de hayvancılık yapmak için mahallesine döndüğü belirlendi. Mera yolunu beraberindeki Uzundere Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tok ve mahalleliyle gezen DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Uzun Akdağ Yaylası’na ulaşımı sağlayan güzergahta incelemede bulundu. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER