Damla damla hayat kuruyor

İklim dengesinin bozulması, kuraklık ve vahşi sulama yöntemlerinin kullanılması nedeniyle Türkiye'nin sulak alanları bir bir kuruyor. Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin verilerine göre Türkiye son 40 yılda sulak alanlarının yüzde 50'sini kaybetti. Nesli tükenen kuşlara ev sahipliği yapan Seyfe Gölü de en kötü günlerini yaşıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Damla damla hayat kuruyor

Damla damla hayat kuruyor - Resim : 1

SON ERKEK BEYAZ GERGEDAN ÖLDÜ, KAR DA YAĞMADI

SON ERKEK BEYAZ GERGEDAN ÖLDÜ, KAR DA YAĞMADI

Dünyanın son erkek beyaz gergedanı 'Sudan' öldü. Geçen hafta ajanslara düştükten sonra sosyal medyada çokça karşımıza çıktı Sudan'ın fotoğrafları. Görmüş geçirmiş, çok yorgun bir hali vardı Sudan'ın. Gezegenin yükünü sessiz sedasız taşımış tüm bilgeliğiyle göçüp gitmeye karar vermişti dünyadan. Haberlere göre geriye aynı türde sadece iki dişi kalmıştı ve türün devamı Sudan'ın genetik numuneleri koruma altına alınmıştı. Yani yeryüzüne bir daha erkek beyaz gergedan gelip gelmeyeceği kesin değildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER