CNN Türk komando okulunda! Hande Fırat gerçek mermilerin kullanıldığı tatbikattan bildirdi

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Isparta'da komandoların gerçek mermilerle gerçekleştirdiği tatbikattan bildirdi. Fırat, "Gittikleri her yerde de özel operasyonlara imza atıyorlar. Amaç etkin caydırıcı özel bir ekip yetiştirmek. Dünyanın saygın komando merkezleri arasında burası. İş birliği halinde olunan ülkelerin komandolarına da eğitim veriliyor. İkbal ve desteğe ihtiyaç duymadan 3 günlük pusu akın yapabilme kabiliyetine sahip olmaları temel hedef" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
CNN Türk komando okulunda! Hande Fırat gerçek mermilerin kullanıldığı tatbikattan bildirdi

"İçlerinde kadın komandolar var" diyen Fırat, "Yerde sürünerek geliyorlar. Kule komandoya ateş açıyor şu an. Komandolar şu anda yerdeler. Yerler tuzak dolu. Tuzaklar patlarken amaç kuleye yetişip düşmanı etkisiz hale getirmek. Her taraf patlayıcı tuzak dolu. Askerler bunları gerçek olmayan kurşunlarla da yapıyorlar. Şu an gerçek mermiyle bitirmek zorundalar. Her taraf patlayıcı tuzak dolu.

CNN Türk komando okulunda! Hande Fırat gerçek mermilerin kullanıldığı tatbikattan bildirdi - Resim : 1

"GERÇEK MERMİLER KULLANILIYOR"

Askerler bunları gerçek olmayan kurşunlarla da yapıyorlar. Şu an gerçek mermiyle bitirmek zorundalar. Gerçek mermiler kullanılıyor. Biz şu an sizi komandoların ne yaşadığına götürdük. Pençe Kilit'in genişleyeceği konuşulurken bütün gözler burada. Çok maksatlı kule eğitimi alıyorlar. Şu an Isparta'da tepedeyiz. Bu parkur çok önemli. 40 metrelik kuleye iniş ve tırmanışın yanı sıra 75 metrelik kuleye iniş ve tırmanış da var. En zoru Kamboçya parkuru. Mayın, ileri tahrip parkurlarında çalışıyorlar. Farklı iklim ve koşullarda görev yapmak durumundalar. Teknoloji etkin bir şekilde kullanılıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER