Cinsel saldırı ile suçlanıyordu... Kraliçe oğlunun apoletlerini söktü

İngiltere bir yanda Başbakan Boris Johnson’ın ofisinde karantina döneminde eğlence partileri verilmesi bir yandan da Kraliçe’nin oğlu Prens Andrew’un cinsel istismar suçlamaları nedeniyle askeri unvanlarının elinden alınmasıyla çalkalanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cinsel saldırı ile suçlanıyordu... Kraliçe oğlunun apoletlerini söktü

İNGİLİZ Kraliyet Ailesi’nde sular durulmuyor. York Dükü Prens Andrew’un, hakkında çıkan cinsel istismar iddiaları nedeniyle, tüm askeri unvanları ile kraliyet himayeleri elinden alındı. İngiltere Kraliyet Ailesi, Prens Andrew’un ‘sıradan bir vatandaş’ statüsünde yargılanabilmesi için bu kararı aldığını duyurdu. Kararın Veliaht Prens Charles ile oğlu Prens William’ın da katıldığı bir aile toplantısında alındığı, Windsor Kalesi’nde 90 dakika süren bir toplantıda önceki gün bizzat Kraliçe 2’nci Elizabeth tarafından tahtın 9. sıradaki varisi Prens Andrew’a iletildiği belirtildi.

Cinsel saldırı ile suçlanıyordu... Kraliçe oğlunun apoletlerini söktü - Resim : 1

AİLEYİ KORUDU

Kraliçe Elizabeth (95), bu yıl tahttaki 70’nci yılını “Platin Jübile” adı verilen etkinliklerle kutlamaya hazırlanırken, aileyi korumak pahasına Prens Andrew’un (61) unvanlarının alındığı belirtiliyor. Prens’in kendi güvenlik harcamalarını kendisinin yapacağı bildirilirken, annesi Kraliçe 2’nci Elizabeth’in tahsisinde olan Lancaster konutunda yaşamaya devam edeceği, diğer kraliyet üyeleri gibi nakit kaynaklarının olmadığı, 8.2 milyon dolarlık mahkeme masraflarının kendisine fatura edileceği kaydedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER